Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Tandenknarsen

Tandenknarsen of kaakklemmen geeft vaak pijnklachten bij de kaak, kaakspier en soms ook hoofdpijn. Daarnaast kan het uw gebit beschadigen. Dit ontstaat vaak door een verhoogde spierspanning en een verdikking van de kaakspier. Tandartsen behandelen dit regelmatig met een nacht bitje, maar het kan ook behandeld worden met Botuline toxine A.

Botox tandenknarsen

Waarom een behandeling?

Met Botuline Toxine A neemt de verhoogde spierspanning van de kaak af. De kaakspier zal meer ontspannen om het nachtelijke tandenknarsen te verminderen. Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat de kaak minder breed lijkt als de behandeling meerdere malen wordt herhaald. De juiste dosering wordt bepaald door uw arts. U wilt natuurlijk wel goed kunnen blijven kauwen.

De behandeling

De oorzaak van een verhoogde spierspanning van de kaak is wisselend. Daardoor zal de dosering botuline toxine door de arts ter plekke beoordeeld worden. De botuline toxine wordt in beide kaakspieren geplaatst door middel van kleine injecties. Hierdoor zal de spanning op jouw kaken verminderd worden en zal je minder last krijgen van tandenknarsen.

 

Boek een gratis consult bij ons in de kliniek. Hier stel je samen met de cosmetisch arts een behandelplan op, afhankelijk van jouw wensen. De arts zal deskundige en eerlijke adviezen geven voor het mooiste resultaat.

Kosten behandeling

Vanaf €300,00

Type botox

Azzalure & Alluzience

Tijd behandeling

20 tot 30 minuten

Hoeveelheid

Gemiddeld 2,5 zones

Effectduur

Effect zichtbaar 3 tot 6 maanden

Het resultaat

Het resultaat is merkbaar na enkele dagen maar is na 2 weken optimaal en kan tot wel 6 maanden merkbaar blijven. De werkingsduur is bij ieder persoon verschillend maar gemiddeld 3 maanden. Dit komt doordat elk lichaam anders reageert en op een andere manier stoffen afbreekt. Bij nieuwe klanten plannen we twee weken na de behandeling een controle afspraak in. Hierbij bekijken we het resultaat en werken we, indien noodzakelijk gratis bij.

Veiligheid en risico's

Helemaal risicoloos zijn cosmetische ingrepen nooit. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed inleest en laat informeren door mensen met specialistische kennis. Om de kansen op bijwerkingen of mislukte behandelingen zo klein mogelijk te houden adviseren wij je om:

  • Boek alleen een behandeling bij gecertificeerde klinieken.
  • Zoek een arts die bij je past, naar je luistert en samen met jou een behandelplan opstelt.
  • Check altijd of de arts BIG geregistreerd is.

Veelgestelde vragen

Er zijn geen specifieke criteria waar je aan moet voldoen. Echter merken mensen vaak dat ze slijtage ontwikkelen aan hun tanden, een verhoogde spierspanning hebben in hun kaak en daarbij soms hoofdpijnklachten of pijn in de kaak. 

Naast botox kan tandenknarsen verminderd worden door bijvoorbeeld een nacht bitje. Deze zijn verkrijgbaar bij de tandarts.

Botox ontspant de kauwspier waardoor het tandenknarsen ophoudt. Een bitje beschermt de tanden maar stopt het aanspannen van de kaakspier niet. Daarnaast vindt niet iedereen het prettig om met een bitje in te slapen.