Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Sculptra

Sculptra (natuurlijk melkzuur) is een vloeibare collageenstimulator die als injectable onder de huid wordt geinjecteerd. Sculptra herstelt het verloren volume in je gezicht en vermindert ingevallen slapen, hangende wangen en een afgezakte kaaklijn. Rond het 25e levensjaar ervaart men al volumeverlies van de huid. Dit volumeverlies zorgt voor verslapping van bepaalde gezichtsgebieden en de vorming van fijne lijntjes en zelfs diepere rimpels. Sculptra is een effectieve injectable samengesteld uit poly-L-melkzuur, een natuurlijke stof die ook door ons eigen lichaam wordt geproduceerd, en is daarom 100% biologisch. Het stimuleert de huid om collageen aan te maken waardoor de diepte van rimpels vermindert. De huid wordt in zijn algemeen gladder en steviger en de kaaklijn wordt ook weer een stuk strakker. 

sculptra skinbooster

De behandeling

De behandeling wordt persoonlijk afgesteld aan de hand van de huidlaxiteit en het volumeverlies. De sculptra vloeistof wordt middels een canule geïnjecteerd in de diepste huidlaag (diepe dermis) en stimuleert hier de aanmaak van het lichaamseigen collageen. De aanmaak van collageen heeft een liftend effect met herstel van volume en stevigheid van de huid tot gevolg. Afhankelijk van factoren zoals leeftijd, levensstijl, huidkwaliteit en verwachtingen zijn één tot drie behandelingen nodig. Dit is dus per persoon verschillend. Voor het beste resultaat zijn twee opeenvolgende behandelingen nodig met een tussenpauze van 8 weken. Het aanmaken van collageen is een proces dat geleidelijk verloopt en ongeveer 8-12 weken duurt. Het resultaat wordt geleidelijk zichtbaar en is optimaal na 6 tot 9 maanden na de eerste behandeling. 


Een Sculptra collageen stimulerende behandeling kan helpen bij het:

  • Opvullen van ingevallen slapen
  • Volume geven aan ingevallen wangen
  • Liften van de traangoot en het jukbeen
  • Verzachten en verminderen van de neus-lippenlijn
  • Liften van een slappe kaaklijn

Kosten behandeling

Vanaf €600,00

Effectduur

Kan tot 2 jaar aanhouden

Type

Natuurlijk melkzuur

Tijd behandeling

30 tot 60 minuten

Hoeveelheid

Gemiddeld 1-2 vials per behandeling

Na de behandeling

Na de behandeling duurt het even voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. Dit komt doordat de huid tijd nodig heeft om collageen en elastine aan te maken. Na ongeveer vier weken start de aanmaak van collageen waarna het volume in het gezicht geleidelijk toeneemt en diepere rimpels en lijntjes verminderen. De huid voelt voller, elastischer en steviger aan. Door de boost in hydratatie zal je weer een frisse en jonge uitstraling krijgen. Het resultaat komt heel langzaam en subtiel opzetten, dat is dus heel anders dan bijvoorbeeld een filler behandeling. Een sculptra behandeling geeft een duidelijke verjonging van de huid op een subtiele en duurzame manier. Het effect blijft na de laatste behandeling tot 2 jaar zichtbaar.


Na de behandeling wordt geadviseerd om gedurende 48 uur geen zware lichamelijke inspanning te verrichten en geen massages, schoonheidsbehandelingen, laserbehandelingen, sauna’s, of stoombaden te ondergaan. Vermijd ook de eerste twee dagen direct zonlicht of gebruik een zonnebrandcrème met SPF 50 indien nodig.


Na de behandeling dient het behandelde gebied 5 dagen lang elke dag 5 keer per dag gedurende 5 minuten gemasseerd te worden. Hiermee wordt het product gelijkmatig verdeeld in de huid en zullen er geen bobbeltjes ontstaan.

Veiligheid en risico's

Helemaal risicoloos zijn cosmetische ingrepen nooit. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed inleest en laat informeren door mensen met specialistische kennis. Om de kansen op bijwerkingen of mislukte behandelingen zo klein mogelijk te houden adviseren wij je om:

  • Boek alleen een behandeling bij gecertificeerde klinieken.
  • Zoek een arts die bij je past, naar je luistert en samen met jou een behandelplan opstelt.
  • Check altijd of de arts BIG geregistreerd is.

Veelgestelde vragen

Sculptra kan gebruikt worden voor het opvullen van ingevallen slapen, volume geven aan ingevallen wangen, liften van de traangoot en het jukbeen, verzachten en verminderen van de neus-lippenlijn en kan gebruikt worden voor het liften van een slappe kaaklijn. 

Jazeker, Er zijn veel mannen die scultra gebruiken om hun huid er weer jong uit te laten zien. 

Het is goed om te beseffen dat Sculptra dus niet hetzelfde is als een filler.  Waar een filler direct vulling of contour geeft aan een specifiek gebied, geeft Sculptra op een subtiele manier stapje voor stapje verjonging van de huid na enkele maanden. Mensen die een sculptra behandeling hebben gehad zien er niet behandeld uit omdat het eigen lichaam de collageen vervolgens zelf langzaam steeds meer begint aan te maken. Dit proces gaat vloeiend, dus het effect is niet direct zichtbaar en de overgang naar het meeste effect gaat heel geleidelijk. Het effect van Sculptra kan vervolgens wel tot 2 jaar zichtbaar zijn. Bij fillers is dit doorgaans 9-12 maanden