Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Voorhoofdrimpels

De rimpels op het voorhoofd noemen we de voorhoofdsrimpels. Dit zijn horizontale rimpels die vaak al zichtbaar zijn bij een neutrale gezichtsuitdrukking. Deze voorhoofdrimpels staan onder invloed van huidlaxiteit, zwaartekracht en mimiek waardoor ze met de jaren steeds zichtbaarder worden. Daarnaast verliest de huid elasticiteit waardoor je door de jaren heen meer rimpels krijgt. Deze rimpels vallen bij bepaalde gezichtsuitdrukkingen meer op, bijvoorbeeld als je jouw ogen omhoog trekt of verbaasd kijkt.

Botox voorhoofd

De behandeling

Voorhoofdrimpels zijn sterk aanwezig in het gezicht en wanneer deze diep zijn kunnen ze een persoon er moe uit laten zien. Bij een voorhoofdsrimpel behandeling met botox spuiten wij botuline toxine in de spieren die de rimpels veroorzaken. Dit zijn meerdere injecties op verschillende plekken aan de bovenkant van het voorhoofd. De botox zal de spieren doen ontspannen waardoor de mimiek zal verminderen en de rimpels zullen afnemen.

Kosten behandeling

€130,00

Effectduur

Effect zichtbaar 3 tot 6 maanden

Type botox

Azzalure & Alluzience

Tijd behandeling

20 tot 30 minuten

Hoeveelheid

1 zone

Voor / Na

Onderstaand model had last van voorhoofdrimpels en een diepe frons. De voorhoofdrimpels waren altijd aanwezig, ook in een neutrale gezichtsuitdrukking. Daarnaast zorgde de frons voor dagelijkse hoofdpijn klachten doordat de spieren constant in spanning stonden. Voor deze behandeling hebben we Alluzience botox in het voorhoofd en de frons gezet. Hierdoor zijn de voorhoofdrimpels duidelijk verminderd en de hoofdpijnklachten verdwenen. In de foto’s is te zien dat dit voor een opgewektere en frissere uitstraling zorgt.

 

“Ik ben zeer deskundig en bekwaam geholpen door dokter pim en Laurence. Geen hoofdpijn meer door mijn frons en voorhoofd behandeling met botox, zeer tevreden met het eindresultaat.”

Neutrale gezichtsuitdrukking

Botox voorhoofd neutrale stand

Frons gezichtsuitdrukking

Botox voorhoofd fronsstand

Volg onze kliniek op instagram en bekijk onze meest recente behandelingen, tips en adviezen.

Na de behandeling

Door een voorhoofdsrimpel behandeling krijg je een spontane en opgewekte uitstraling. Daarnaast vinden veel mensen het prettig dat het voorhoofd door de behandeling meer ontspannen aanvoelt. De behandeling tegen voorhoofdrimpels komt over het algemeen neer op 1 zone botox.

 

De werkingsduur van botox kan tot wel 6 maanden aanhouden. De werkingsduur verschilt per persoon en hangt af van het type botox en van persoonlijke eigenschappen. Binnen enkele dagen na de behandeling zijn de eerste effecten zichtbaar en na 2 weken is het resultaat op zijn best. Wij nodigen je daarom na twee weken graag uit bij onze kliniek om het resultaat te bekijken. Bij deze controle kunnen we dan nog bijspuiten indien het resultaat niet zo is als verwacht.

 

Boek een gratis consult bij ons in de kliniek en bekijk wat we kunnen doen voor jou. Samen met de arts maken we een persoonlijk behandelplan die past bij jouw wensen. We gaan altijd voor een natuurlijk resultaat.

Veiligheid en risico's

Helemaal risicoloos zijn cosmetische ingrepen nooit. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed inleest en laat informeren door mensen met specialistische kennis. Om de kansen op bijwerkingen of mislukte behandelingen zo klein mogelijk te houden adviseren wij je om:

  • Boek alleen een behandeling bij gecertificeerde klinieken.
  • Zoek een arts die bij je past, naar je luistert en samen met jou een behandelplan opstelt.
  • Check altijd of de arts BIG geregistreerd is.

Veelgestelde vragen

Bij mannen komen rimpels vaker voor op een al jongere leeftijd dan bij vrouwen. Mannen hebben naarmate ze ouder worden ook meer en diepere rimpels. De oorzaak is niet helemaal bekend. 

De rimpels in het voorhoofd ontstaan door zwaartekracht en door herhaaldelijk aanspannen van bepaalde spieren in je gezicht. Je kan zelf niet voorkomen dat je deze rimpels krijgt omdat je de zwaartekracht niet kan uitschakelen en omdat je gedurende de hele dag onbewust je spieren aanspant in je gezicht. Als je jong bent dan is je huid nog erg elastisch, maar naarmate je ouder wordt neemt deze elasticiteit af en zullen er rimpels ontstaan ten gevolge van mimiek en zwaartekracht en dus verlies van elasticiteit. Wat je dus kan doen om rimpels te voorkomen is om bepaalde spieren te laten ontspannen door middel van een preventieve behandeling met Botox. 

Het ontstaan van rimpels is voor het grootste gedeelte genetisch bepaald. Niet iedere leeftijdsgenoot heeft hetzelfde aantal rimpels. Hoe komt dat? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Naarmate je ouder wordt, is er een afname van onder andere collageenvezels, onderhuids vetweefsel en elastine. De snelheid hiervan is voor het grootste gedeelte genetisch bepaald en daar kun je dus zelf niks aan doen. Echter zijn er ook factoren die dit proces kunnen versnellen, namelijk roken, alcohol, blootstelling aan veel zonlicht en stress. Dit zijn factoren waar je zelf wel invloed op kan hebben.