Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Profhilo​

Naarmate de tijd verstrijkt wordt de huid slapper als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces. Vooral in het gezicht, de hals, armen en benen worden de gevolgen zichtbaar in de vorm van rimpels en plooien in de huid. Botox en fillers kunnen deze tekenen tijdelijk camoufleren, maar voor wie deze opties niet geschikt vindt is er een alternatief. Met een Profhilo-behandeling kan de huid zichzelf herstellen zonder risico op onnatuurlijke resultaten.

Profhilo​

De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd volgens de BAP-techniek waarbij hyaluronzuur op verschillende strategische punten wordt geïnjecteerd voor optimale resultaten met minimaal ongemak. Deze punten verschillen per behandelgebied. Voor een volledige gezichtsbehandeling zijn bijvoorbeeld 10 kleine injecties met Profhilo nodig. De behandeling kan worden toegepast op elk gewenst gebied, zoals de hals, gezicht, decolleté en handen. In principe is iedereen vanaf ongeveer dertig jaar een geschikte kandidaat, omdat de productie van collageen en elastine vanaf die leeftijd afneemt en tekenen van veroudering hierdoor zichtbaar worden.

 

Hyaluronzuur, een natuurlijke lichaamseigen stof, wordt vaak gebruikt in fillers om tekenen van veroudering te bestrijden door extra volume toe te voegen. Profhilo is ook gebaseerd op hyaluronzuur, maar het wordt anders bereid. Door een Profhilo behandeling wordt de huid gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken, wat resulteert in huidherstel en het tegengaan van huidverslapping.

Kosten behandeling Profhilo Face

Tijdelijk vanaf €275,00

Effectduur

6 maanden

Type

Skinbooster Profhilo

Tijd behandeling

15 tot 20 minuten

Hoeveelheid

2 ml

Na de behandeling

Na de behandeling duurt het even voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn, omdat de huid tijd nodig heeft om collageen en elastine aan te maken. De huid wordt echter al snel beter gehydrateerd van binnenuit. Een tweede behandeling volgt na ongeveer 4 weken voor een optimaal eindresultaat, soms zijn er drie behandelingen nodig, afhankelijk van de mate van huidveroudering.

 

De resultaten van een Profhilo-behandeling blijven gemiddeld 6 tot 12 maanden zichtbaar, afhankelijk van verschillende factoren. Daarom wordt aanbevolen om de behandeling één of twee keer per jaar te herhalen voor blijvende resultaten.

Na de behandeling wordt geadviseerd om gedurende 12 uur geen zware lichamelijke inspanning te verrichten en gedurende 24 uur geen massages, schoonheidsbehandelingen, laserbehandelingen, sauna’s, of stoombaden te ondergaan. Vermijd ook de eerste twee dagen direct zonlicht of gebruik een zonnebrandcrème met SPF 50 indien nodig.

Veiligheid en risico's

Profhilo-behandelingen worden al geruime tijd met succes toegepast in Engeland en Italië, en de populariteit ervan groeit ook in Nederland.

In 2016 won het product zelfs de prijs voor de meest innovatieve behandeling bij de prestigieuze Aesthetic Awards. 

 

Doordat hyaluronzuur wordt gebruikt, een lichaamseigen stof, zijn de bijwerkingen minimaal en van voorbijgaande aard, zoals kleine blauwe plekjes of tijdelijke roodheid of zwelling op de injectieplaatsen.

 

De natuurlijke resultaten van deze behandeling maken dat veel mensen terugkeren voor herhaling. Daarnaast is het minimale risico op bijwerkingen of onnatuurlijke resultaten een ander voordeel ten opzichte van ander soort behandelingen tegen huidveroudering.

Veelgestelde vragen

Zowel de skinbooster Profhilo als Restylane Vital bevatten hyaluronzuur. Beide zorgen voor de aanmaak van elastine en collageen en voor hydratatie en glow van de huid. De skinbooster Restylane Vital is gecrosslinked waardoor deze skinbooster langer aanwezig blijft in de huid. Profhilo is door hitte samengebracht waardoor het een zuiver hyaluronzuur product is zonder toevoegingen en zich gemakkelijk onder de huid verspreid. Dit is een goede behandeling voor hydratatie van de huid en een mooie glow waarbij je snel resultaat ziet maar die minder lang aanhoudt dan de skinbooster Vital. Deze verschillen in samenstelling kunnen resulteren in verschillende effecten op de huid.

Een behandeling met Profhilo bestaat uit enkele injecties met vloeibare hyaluronzuur wat zich gemakkelijk onder de huid verspreid en zorgt voor toename van collageen, elastine en hydratatie. Het verschil met een filler is dat bij een filler een hyaluronzuur wordt geïnjecteerd wat als een gel-achtige substantie op 1 locatie blijft waardoor het lokaal volume en/of contour creëert. De Profhilo behandeling heeft dus niet als doel om volume of contour te creëeren, maar om de huid in zijn geheel te verbeteren.

Ja, de Profhilo behandeling kan worden gecombineerd met een botox behandeling en/of fillers.