Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Hyperhidrosis

Zweten is een natuurlijk mechanisme om het lichaam te koelen. Zweet wordt geproduceerd door kleine kliertjes in de huid in samenwerking met kleine spieren die zich rondom de zweetklier en rondom klier gangen bevinden. Sommige mensen hebben echter last van overmatig transpireren en dan met name onder de oksels en soms van de handen. Dit kan resulteren in natte oksels en onaangename geuren, wat weer kan leiden tot het regelmatig vervangen van kleding over de dag.

Botox oksels

Waarom een behandeling?

Heb jij last van overmatig transpireren in de oksels? Dan kan dit goed behandeld worden met Botuline toxine A. De spieren van de zweetkliertjes worden hiermee tijdelijk uitgeschakeld waardoor deze klieren in het behandelde gebied geen zweet meer uitscheiden. Doordat je minder transpireert kan je zelfverzekerder door de dag, waarbij je minder bang hoeft te zijn voor een onaangename geur.

Zweetaanvallen verminderen

Wanneer je je oksels wilt laten behandelen bestaat de behandeling uit tien tot vijftien injecties per oksel. De botox blokkeert de zenuwen die zweetkliertjes aansturen. Hierdoor produceren deze tijdelijk geen zweet meer. Op andere plekken van het lichaam kun je nog wel zweten.

 

Boek een gratis consult bij ons in de kliniek. Hier stel je samen met de cosmetisch arts een behandelplan op, afhankelijk van je wensen. De arts zal deskundige en eerlijke adviezen geven voor het mooiste resultaat.

Kosten behandeling

Vanaf €450,00

Type botox

Azzalure & Alluzience

Tijd behandeling

20 tot 30 minuten

Hoeveelheid

Gemiddeld 5 zones

Effectduur

Effect zichtbaar 6 tot 9 maanden

Het resultaat

Het resultaat is merkbaar na enkele dagen, maar is na 2 weken optimaal en kan tot wel 9 maanden merkbaar blijven. Het effect van botox bij overmatige transpiratie is langer dan bij andere botoxbehandelingen. Dit heeft ermee te maken dat de spieren rondom de zweetklieren minder sterk zijn en minder getraind als bijvoorbeeld de spieren in het gezicht. Deze blijven langer ontspannen en het duurt langer voordat ze herstellen. De werkingsduur is bij ieder persoon verschillend, maar gemiddeld zes tot negen maanden. Bij nieuwe klanten plannen we twee weken na de behandeling een controle afspraak in. Hierbij bekijken we het resultaat en werken we, indien noodzakelijk gratis bij.

Veiligheid en risico's

Helemaal risicoloos zijn cosmetische ingrepen nooit. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed inleest en laat informeren door mensen met specialistische kennis. Om de kansen op bijwerkingen of mislukte behandelingen zo klein mogelijk te houden adviseren wij je om:

  • Boek alleen een behandeling bij gecertificeerde klinieken.
  • Zoek een arts die bij je past, naar je luistert en samen met jou een behandelplan opstelt.
  • Check altijd of de arts BIG geregistreerd is.

Veelgestelde vragen

Ja. Om de behandeling te ondergaan vragen wij jou je oksels te scheren één dag voor het ondergaan van de behandeling.

Nee, helaas is er geen medicijn dat overmatig zweten verminderd. Botox is echter voor de oksels wel een goede behandeling voor overmatig zweten.

Ja, hyperhidrosis is de medische term voor overmatig zweten.

Zweten zorgt ervoor dat je lichaam kan afkoelen als de buitenomgeving te warm is of als jij veel warmte genereert, zoals bij sporten.  Op bepaalde plekken zoals bij de oksels kun je echter ook overmatig zweten. Dit zorgt vaak voor vervelende geurtjes en natte kleding.