Op je zij slapen na filler

Hoe kan je het beste slapen na een filler behandeling?

In de beauty en cosmetische industrie wint de filler enorm aan populariteit, en verdiend. Het is een go-to oplossing geworden om lichaamscontouren te verstevigen of om veroudering terug te draaien. Wat velen zich echter afvragen is of een filler behandeling ook impact kan hebben op dagelijkse routines, zoals zoiets simpels als slapen.

 

Een vraag die wij regelmatig tegenkomen is of het veilig is om op je zij te slapen na een behandeling. Dit is een terechte vraag aangezien er druk ontstaat op bepaalde gebieden van het gezicht wanneer iemand op zijn zij ligt. Maar kan deze druk de verdeling en de effectduur beïnvloeden? Een goede reden om wat dieper in te gaan op de nuances van slapen na een filler behandeling.

Het begrijpen van fillers en de nazorg

Voordat we dieper ingaan op de details en bijzonderheden van slapen na een filler behandeling is het belangrijk om te weten wat een filler precies is en wat de nazorg instructies zijn. Een filler is vloeibaar hyaluronzuur, een stof dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam. Hyaluronzuur stimuleert de productie van elastine en collageen. Deze stoffen hydrateren en herstellen de textuur van de huid waardoor de huid er strak en gezond uit ziet. Het is gemaakt om volume te creëren, contouren te verduidelijken of om lijnen en rimpels te verzachten. Het mooie aan een deze behandeling is dat het resultaat direct zichtbaar is. 

 

Afhankelijk van de regio gebruikt een cosmetisch arts een “zachte” filler of een “sterke” filler. Een zachte filler kan een arts na injectie nog wat wegmasseren voor gelijke verdeling over de gewenste regio. In beide gevallen, zacht of sterk, wordt de filler echter zo diep geplaatst dat deze op zijn plek blijft. Ook de zachte variant is zo stevig dat deze na de behandeling niet zal verplaatsen. Er zijn echter enkele adviezen voor een zo optimaal mogelijk resultaat met zo min mogelijk bijwerkingen. De eerste 24 uur na injectie adviseren wij altijd om het behandelende gebied vrij te houden van hoge druk of wrijving, de eerste week directe zon op het behandelde gebied te vermijden en gebruik te maken van zonbeschermingsfactoren met minimaal spf 30, geen saunabezoek of gezichtsbehandeling te plannen binnen 2 weken na de behandeling en het vermijden van bepaalde medicijnen die de kans op zwellingen en blauwe plekken kunnen vergroten.

Het zijslaap raadsel

Liggend op de zij is voor velen de favoriete positie om in slaap te vallen. Goed nieuws voor deze mensen want na een filler behandeling is op je zij slapen gewoon mogelijk. Wanneer iemand op zijn zij ligt is het mogelijk dat de wangen, de slaap en het gebied rondom de ogen onder druk komen te staan. Doordat de filler zo stevig is en zo diep geplaatst wordt, heeft dit geen negatief gevolg voor het resultaat.

Tips voor een comfortabele nachtrust na een behandeling

Ondanks slaapposities geen invloed hebben op het resultaat van je behandeling, kan slapen echter wel minder comfortabel zijn wanneer er zwelling of blauwe plekken zijn ontstaan door de behandeling. Om slapen te combineren met een zo goed mogelijk herstelproces en ongemak te minimaliseren hebben wij wat tips voor de eerste 48 uur na een behandeling op een rijtje gezet.

    1. Gebruik ondersteunende hoofdkussens: Een kwalitatief hoofdkussen is beter in het gelijkmatig verdelen van het gewicht van je gezicht. Hierdoor zal de druk op de behandelde gebieden verminderen.
    2. Positionering: Experimenteer met andere slaapposities en vind een comfortabele positie waarbij je zo weinig mogelijk druk creëert voor het behandelde gebied. Gebruik bijvoorbeeld een extra nekkussen om de druk op het gezicht te verminderen.
    3. Rug-slaaphouding: Hoewel dit uitdagend kan zijn is slapen op je rug de beste manier voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Hiermee wordt de druk op het gezicht geminimaliseerd.

Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk communicatie met je behandelend arts. Neem bij onzekerheden en vragen contact op met je behandelend arts voor advies. De arts kan je persoonlijk advies geven en eventueel specifieke problemen of zorgen aanpakken.

“Ervaar de kracht en schoonheid van een behandeling op maat”

BIG geregistreerd

Wij werken alleen met BIG geregistreerde cosmetisch artsen.

Tevredenheidsgarantie

Ongewenst resultaat? Wij kijken samen met u naar een passende oplossing.

Pim & Laurence