Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Botox tegen spanningshoofd
pijn en migraine

Hoofdpijn kan jouw dag verpesten. De meest voorkomende hoofdpijn is spanningshoofdpijn. Vaak wordt dit ervaren als een zeurende pijn.

Daarnaast komt migraine ook regelmatig voor. Dit is vaak een meer hevige en stekende of drukkende pijn. Migraine is een aandoening van de zenuwen en bloedvaten in het brein, waarbij de gevoeligheid van een zenuw voor pijn tijdelijk verandert. Migraine zit vaak aan één kant van het hoofd maar kan ook aan beide kanten tegelijk aanwezig zijn.

Botox tegen migraine

Waarom een behandeling?

Spanningshoofdpijn is vaak een chronische vorm van hoofdpijn die aan beide kanten van het hoofd gevoeld wordt of in de nek. De oorzaak is een verhoogde spierspanning door stress of bijvoorbeeld een verkeerde houding. 

 

Bij patiënten met chronische migraineaanvallen kan een behandeling met Botuline toxine A verlichting geven van de klachten en de frequentie van aanvallen verminderen. Botox ontspant de spieren van het hoofd, wat een mogelijke trigger van migraine kan wegnemen. Daarnaast zorgt de verslapping van de spieren ervoor dat u na een aanval minder last heeft van de verkramping van de spieren tijdens de migraineaanval. Ook bij patiënten met spierspanningshoofdpijn kan botuline toxine verlichting geven van de klachten en de frequentie verminderen.

Botox tegen hoofdpijn

In het algemeen worden de botox injecties tegen spanningshoofdpijn en chronische migraine gezet in de frons, rondom de ogen, het voorhoofd, de slapen en/of de nek.

 

Boek een gratis consult bij ons in de kliniek. Hier stel je samen met de cosmetisch arts een behandelplan op, afhankelijk van jouw wensen. De arts zal deskundige en eerlijke adviezen geven voor het mooiste resultaat.

Kosten behandeling

Vanaf €130,00

Type botox

Azzalure & Alluzience

Tijd behandeling

20 tot 30 minuten

Hoeveelheid

Gemiddeld 1 zone

Effectduur

Effect zichtbaar 3 tot 6 maanden

Het resultaat

Botox bij migraine en spanningshoofdpijn heeft een werkingsduur van gemiddeld 3 maanden. Vanaf 2 weken na de behandeling kunt u merken dat de hoofdpijn verminderd. De eerste dagen na de behandeling kunt u meer hoofdpijn ervaren. Dit komt doordat de spieren ontspannen en dit eerst een omgekeerd effect kan geven. Voor het toedienen van botox zijn deze spieren namelijk altijd gespannen geweest. Heel soms kan het voorkomen dat het de behandeling geen effect heeft en dat je hoofdpijn niet vermindert. Het resultaat bij migraine en spanningshoofdpijn verschilt per persoon. Wij behandelen u stapsgewijs naar waar u de hoofdpijn ervaart.

Veiligheid en risico's

Helemaal risicoloos zijn cosmetische ingrepen nooit. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed inleest en laat informeren door mensen met specialistische kennis. Om de kansen op bijwerkingen of mislukte behandelingen zo klein mogelijk te houden adviseren wij je om:

  • Boek alleen een behandeling bij gecertificeerde klinieken.
  • Zoek een arts die bij je past, naar je luistert en samen met jou een behandelplan opstelt.
  • Check altijd of de arts BIG geregistreerd is.

Veelgestelde vragen

Een behandeling met botox tegen migraine wordt alleen vergoed bij chronische migraine (meer dan 15 hoofdpijndagen per maand) waarbij medicatie niet heeft geholpen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor vergoeding.

De oorzaak van migraine is nog niet helemaal duidelijk maar behandeling met botox is wel een bewezen effectieve behandeling. De vermoedelijke werking hiervan is dat botox de overdracht van pijnsignalen blokkeert. Behandeling met botox leidt bij veel mensen tot minder hevige hoofdpijn en tot minder hoofdpijndagen. De injecties met Botuline toxine A worden in verschillende gebieden rond het hoofd en de nek geplaatst, dit is afhankelijk van het type hoofdpijn. 

De meeste mensen merken al effect van botox na 1 a 2 weken. Veel mensen ervaren al snel minder vaak hoofdpijn en minder heftige hoofdpijn.

Nee, botox heeft geen invloed op je slaap.

Helaas zal een botox behandeling niet alle hoofdpijn doen verdwijnen. Het aantal hoofdpijndagen wordt bij de meeste mensen wel lager en de hevigheid van de hoofdpijn is vaak ook minder.