Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Marionetlijnen fillers

Tussen de kin en de mondhoeken kunnen lijnen gaan vormen die ontstaan door het verlies van vetweefsel en collageen in de huid. Door dit verlies van vetweefsel en collageen ontstaat er volume verlies waardoor de huid minder egaal wordt. Deze lijnen worden hierdoor steeds duidelijker naarmate je ouder wordt en worden ook wel marionetlijnen genoemd. 

Marionetlijnen fillers

De behandeling

Wanneer de lijnen tussen je kin en mondhoeken steeds dieper worden zullen ze steeds nadrukkelijker aanwezig zijn. Gelukkig zijn marionetlijnen te verminderen door een filler behandeling. Het volumeverlies wordt hierbij hersteld in de regio’s waar het nodig is. Door de filler behandeling krijgt het gezicht weer meer volume en worden de lijnen zachter, wat zorgt voor een jongere en frisse uitstraling. Een filler is een gel-achtige vloeistof die bestaat uit hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature voor in het menselijk lichaam en met een filler behandeling herstellen wij dus het hyaluronzuur niveau in de huid zodat het gezicht weer meer volume en contour krijgt. Het effect is tijdelijk doordat hyaluronzuur, van nature, wordt afgebroken door het menselijk lichaam.

 

Deze behandeling tegen marionetlijnen bestaat uit enkele injecties met een filler in het gebied tussen de mondhoeken en de kin. Onze artsen streven naar een zo natuurlijk mogelijke uitstraling waarbij het gebied rond de mondhoeken er weer strakker uitziet. Stel samen met onze dokters een behandelplan samen op basis van jouw wensen. De dokter zal daarbij met een deskundige blik, eerlijke adviezen geven voor het mooiste resultaat. Wij streven altijd naar een natuurlijke uitstraling.

Kosten behandeling

Vanaf €300,00

Type fillers

Restylane fillers

Tijd behandeling

20 tot 30 minuten

Hoeveelheid

Gemiddeld 1 tot 2 mililiter hyaluronzuur

Effectduur

Effect zichtbaar 10 tot 12 maanden

Het resultaat

Het resultaat van een behandeling van de marionetlijnen met een filler is direct zichtbaar. In tegenstelling tot een botuline toxine injectie hoeft een filler niet eerst in te werken. Direct na de injectie krijg je een handspiegeltje waarmee je het resultaat kunt bekijken. Hierdoor is het mogelijk om tijdens de behandeling bij te werken als het nodig is. Na de behandeling kan er roodheid en zwelling zichtbaar zijn in het behandelde gebied als bijwerking van de injectie. Dit zakt na 2 tot 3 dagen af.

Veiligheid en risico's

Helemaal risicoloos zijn cosmetische ingrepen nooit. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed inleest en laat informeren door mensen met specialistische kennis. Om de kansen op bijwerkingen of mislukte behandelingen zo klein mogelijk te houden adviseren wij je om:

  • Boek alleen een behandeling bij gecertificeerde klinieken.
  • Zoek een arts die bij je past, naar je luistert en samen met jou een behandelplan opstelt.
  • Check altijd of de arts BIG geregistreerd is.

Veelgestelde vragen

Doordat de normale anatomie niet meer aanwezig is is er minder steun voor de huid en de spieren in het gezicht. Dit kan voor afhangende mondhoeken zorgen. De eerste stap is om uw prothese te laten controleren door uw tandarts. Zo nodig kan onze arts u adviseren of botuline toxine een optie is voor uw situatie.

Een behandeling met fillers in deze regio veranderd niks aan je natuurlijke lach. Wel verzacht het rimpels en helpt het bij het volume herstel.

Wij adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling niet intensief te sporten. Ook raden wij zonnen, de sauna of overmatig alcohol gebruik af in deze periode.

Het advies is om minimaal de eerste 4 uur na een behandeling geen make-up aan te brengen of het gezicht te reinigen.