Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Lipfillers

De lippen zijn één van de eyecatchers van het gezicht en daarom erg belangrijk voor jouw mimiek. De vorm van de lippen zijn genetisch bepaald, maar door de jaren heen verliezen de lippen volume waardoor deze in contour of symmetrie afnemen. Mooie volle lippen staan symbool voor vrouwelijkheid en worden als aantrekkelijk ervaren. Met een lip filler behandeling kan je contour, volume en/of symmetrie aanbrengen en herstellen om jouw gezicht weer een evenwichtige uitstraling te geven.

Lipfillers

De behandeling

Gedurende het leven treedt er volumeverlies op doordat de vetkussentjes in de lippen afnemen. Hierdoor worden de lippen dunner en kunnen ze zelfs van vorm veranderen. Dit is eenvoudig te corrigeren door je lippen subtiel op te vullen met fillers. Een filler is een gel-achtige vloeistof die bestaat uit hyaluronzuur, dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam. Hyaluronzuur zorgt voor volume en stimuleert bindweefselcellen in de huid. Deze bindweefselcellen produceren elastine en collageen wat voor stevigheid en flexibiliteit van de huid zorgt.

 

Bij een lipfiller behandeling worden de lippen eerst verdoofd met een verdovende creme. Deze creme heeft ongeveer 10 minuten nodig om in te werken. Wanneer de creme is ingewerkt worden er enkele injecties met filler in de lippen gezet waardoor er meer volume en contour ontstaat en de lippen weer een evenwichtige uitstraling krijgen. Onze artsen streven naar een zo natuurlijk mogelijke uitstraling waarbij jouw lippen het gewenste volume en de mooie vorm krijgen zonder dat je er behandeld uit ziet. De hoeveelheid hyaluronzuur en de plaats van de injecties is per individu daarom verschillend.

Kosten behandeling

Vanaf €250,00

Type fillers

Restylane fillers

Tijd behandeling

20 tot 30 minuten

Hoeveelheid

Gemiddeld 0.5 tot 1 mililiter hyaluronzuur

Effectduur

Effect zichtbaar 6 tot 12 maanden

Het resultaat

Het resultaat van een filler behandeling is direct zichtbaar. Dit komt doordat een filler een gel is dat wordt geïnjecteerd in de regio waar je vulling of contour wilt aanbrengen. Deze gel is direct na injectie al in het lichaam aanwezig en de vulling of de contour is dus ook al direct zichtbaar. Na de behandeling kan er roodheid en zwelling ontstaan. Wanneer dit voorkomt is het direct zichtbaar na de behandeling en zakt het gelukkig al af na 2 tot 3 dagen.

Veiligheid en risico's

Helemaal risicoloos zijn cosmetische ingrepen nooit. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed inleest en laat informeren door mensen met specialistische kennis. Om de kansen op bijwerkingen of mislukte behandelingen zo klein mogelijk te houden adviseren wij je om:

  • Boek alleen een behandeling bij gecertificeerde klinieken.
  • Zoek een arts die bij je past, naar je luistert en samen met jou een behandelplan opstelt.
  • Check altijd of de arts BIG geregistreerd is.

Veelgestelde vragen

Het doel van lipfillers is persoonlijk. Dit kan volumeherstel zijn, het accentueren van de lip of deze juist subtiel te vergroten. Sommige mensen hebben van nature asymmetrische lippen en gebruiken lip fillers om de vorm naar hun wens te veranderen.

In Nederlands zijn cosmetische behandeling toegestaan vanaf 18 jaar en ouder. 

Wij werken uitsluitend met niet-permanente hyaluronzuur fillers. Deze zijn door een arts op te lossen met het enzym hyalase waarbij de hyaluronzuur filler direct wordt afgebroken.

Contra-indicaties voor een filler zijn: een eerdere behandeling met een permanente filler in het (aangrenzende) behandel gebied. Een actieve ontsteking in het te behandelende gebied (bijvoorbeeld een koortslip). Je komt ook niet in aanmerking voor een filler behandeling als je jonger dan 18 bent, als je zwanger bent, als je borstvoeding geeft en als je onrealistische verwachtingen van het resultaat hebt. 


Heb jij een allergie voor een verdoving. Heb je een huid of auto-immuunziekte. Meld dit dan aan je behandelaar.

Naast fillers kan men ervoor kiezen om een chirurgische ingreep te ondergaan om de lippen te vergroten. Dit noemen ze een bullhorn liplift. Ook kun je liposuctie en lipofilling ondergaan. Bij BTX Clinics voeren wij alleen de behandelingen uit met fillers.