Kraaienpootjes zijn de lachrimpels aan de zijkanten van de ogen. Ze worden veroorzaakt door de musculus orbicularis oculi, een ronde oogspier die ervoor zorgt dat je jouw ogen kan sluiten. De rimpels die je hierdoor ziet, kun je vooral goed zien wanneer je lacht of wanneer je knijpt met de ogen. Bij de een zijn deze wat meer zichtbaar dan bij de ander en hangt af van het huidtype, huidkwaliteit en de mimiek die iemand gebruikt. De rimpels worden scherper en dieper naarmate men ouder wordt.
Kraaienpootjes kunnen als storend ervaren worden wanneer deze dieper worden of overlopen richting de slaap of het jukbeen. Men kan zich hierdoor ouder voelen. Daarnaast kunnen deze rimpels jouw ogen kleiner doen lijken en kunnen deze ook een wat norsere uitstraling geven. Door een behandeling met Botuline toxine A kunnen we de aanblik van jouw gezicht verzachten. De behandeling van kraaienpootjes is een veel uitgevoerde manier om een meer stralende en frisse blik te krijgen.
Bij een Botuline toxine A behandeling tegen kraaienpoten spuiten we botox in de spieren naast de ogen. Er worden verschillende prikjes gezet naast de beide ogen. Hierdoor worden de spieren tijdelijk verslapt en werken ze minder hard met als resultaat een afname van de diepe kraaienpootjes.
Boek een gratis consult bij ons in de kliniek. Hier stel je samen met de cosmetisch arts een behandelplan op, afhankelijk van jouw wensen. De arts zal deskundige en eerlijke adviezen geven voor het mooiste resultaat.
Kosten behandeling
€130,00
Type botox
Azzalure & Alluzience
Tijd behandeling
20 tot 30 minuten
Hoeveelheid
1 zone
Effectduur
Effect zichtbaar 3 tot 6 maanden
Het resultaat is zichtbaar na enkele dagen maar is na 2 weken optimaal en kan tot wel 4 maanden zichtbaar blijven. De werkingsduur is bij ieder persoon verschillend, maar gemiddeld 3 maanden. Dit komt doordat elk lichaam anders reageert en op een andere manier stoffen afbreekt.
Wat belangrijk is om te begrijpen is dat wij ons bij een kraaienpootjes behandeling richten op het verminderen van rimpels en niet op het platleggen van spieren. Mocht je meer willen weten over de werking van botox en hoe lang het duurt voordat je de spieren weer een beetje kan bewegen, lees dan het volgende artikel over de werkingsduur van botox.
Bij nieuwe klanten plannen we twee weken na de behandeling een controle afspraak in. Hierbij bekijken we het resultaat en werken we, indien noodzakelijk gratis bij.
Helemaal risicoloos zijn cosmetische ingrepen nooit. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed inleest en laat informeren door mensen met specialistische kennis. Om de kansen op bijwerkingen of mislukte behandelingen zo klein mogelijk te houden adviseren wij je om:
In principe zitten er geen nadelen aan het behandelen van kraaienpootjes. Het is wel zo dat je minder goed kunt knijpen met je ogen als je de kraaienpootjes laat behandelen met botox. Dit heeft echter geen effect op het zicht van de ogen of de functie van je oogleden.
Botox is de beste en meest logische manier om de rimpels van de kraaienpootjes te verzachten en de huid te laten herstellen. Soms is het ook mogelijk om diepe lijnen te behandelen met een filter.
Het ontstaan van kraaienpootjes hangt van meerdere factoren af en is niet alleen afhankelijk van de leeftijd. De volgende factoren hebben effect op het ontwikkelen van kraaienpootjes; de huidkwaliteit, roken heeft bijvoorbeeld een negatief effect op de huidkwaliteit, onbewuste en bewuste de dynamiek van het gezicht en aanleg (genetica).
Botox kan gebruikt worden om ervoor te zorgen dat er minder snel dynamische rimpels ontstaan in het gezicht.
Kraaienpootjes en wallen hebben geen directe invloed op elkaar. Echter kan iemand met wallen en kraaienpootjes er wel vermoeider uitzien. Bespreek met uw arts of een behandeling van de kraaienpootjes een optie is voor u.
De kraaienpootjes kunnen iets doorlopen richting de wang. Ook deze kun je behandelen met botox. Echter is het wel zo dat deze dynamische rimpels onder de ogen onder invloed staan van je lachspieren en kunnen daarom ondanks behandeling blijven bestaan.
Dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur
Voor spoed: 24/7 bereikbaar