Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Kin rimpel

De kin is prominent aanwezig in het gezicht. Het geeft contour aan jouw gezicht en is onderdeel van de kaaklijn. De kin bestaat uit de benige kaak en de kinspier (musculus mentalis spier). Deze spier kan zich extra ontwikkelen. De kin spier trekt de kaak naar voren en daarbij de onderlip (pruillip) naar beneden en zorgt zo voor een horizontale kin rimpel. Daarnaast kan het voorkomen dat de kinspier voor putjes in de kin zorgt.

Botox kin

Waarom een behandeling?

U kunt de kin met Botuline toxine A laten behandelen bij BTX Clinics als u zich stoort aan een pruillip, horizontale kin rimpel of opvallende putjes in de kin. Ontspanning van de kinspier zorgt voor een betere verhouding bij het praten van de onderlip ten opzichte van de bovenlip en een vrolijkere uitstraling. Daarnaast zal de kin rimpel en de putjes afnemen wat voor een jongere en frisse look zorgt. Dit effect kan worden bereikt omdat Botuline toxine A de spieren tijdelijk ontspant waardoor scherpe lijnen in de huid vervagen.

Kin putjes en rimpels verminderen

Botuline toxine A is een zeer effectieve manier om de putjes in de kin te behandelen. Deze zullen in de loop van de tijd na de behandeling zachter en minder diep worden.  Deze behandeling wordt gezien als een halve zone.


Boek een gratis consult bij ons in de kliniek. Hier stel je samen met de cosmetisch arts een behandelplan op, afhankelijk van jouw wensen. De arts zal deskundige en eerlijke adviezen geven voor het mooiste resultaat.

Kosten behandeling

€85,00

Type botox

Azzalure & Alluzience

Tijd behandeling

20 tot 30 minuten

Hoeveelheid

Halve zone

Effectduur

Effect zichtbaar 3 tot 6 maanden

Het resultaat

De gemiddelde werkingsduur van Botuline toxine is drie maanden. Echter is dit een gemiddelde en kan de daadwerkelijke werkingsduur afwijken. Elk lichaam werkt op een andere manier en hierdoor kan het zijn dat de botox sneller of juist langzamer wordt afgebroken. Na de behandeling is het resultaat al binnen enkele dagen zichtbaar. Na twee weken is de werking optimaal. Bij nieuwe klanten plannen we twee weken na de behandeling een controle afspraak in. Hierbij bekijken we het resultaat en werken we, indien noodzakelijk gratis bij.

Veiligheid en risico's

Helemaal risicoloos zijn cosmetische ingrepen nooit. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed inleest en laat informeren door mensen met specialistische kennis. Om de kansen op bijwerkingen of mislukte behandelingen zo klein mogelijk te houden adviseren wij je om:

  • Boek alleen een behandeling bij gecertificeerde klinieken.
  • Zoek een arts die bij je past, naar je luistert en samen met jou een behandelplan opstelt.
  • Check altijd of de arts BIG geregistreerd is.

Veelgestelde vragen

De putjes in de kin ontstaat doordat de spieren in je kin aan de huid trekt. De beste behandeling hiervoor is daarom ook om deze spiertjes te verslappen met botox. De lijntjes boven de kin kunnen zo nodig wel behandeld worden met een filler.

Wij adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling niet te sporten of naar de sauna te gaan. Botuline toxine heeft tijd nodig om opgenomen te worden door de gehele spier. De toename van doorbloeding door het behandelde gebied kan het effect van de Botuline toxine verminderen.

Wij adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling niet volledig in de zon te zitten met het behandelde gebied of onder de zonnebank te gaan.