Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Kaaklijn fillers

De kaaklijn en de kin zijn toonaangevend voor de contouren van het gezicht. Sommige mensen hebben van nature geen duidelijke kaaklijn of kin door een andere verdeling van vetweefsel of minder uitgesproken benige contouren. Naarmate je ouder wordt ontstaat er daarnaast volumeverlies en gaan de wangen iets meer hangen. Hierdoor kunnen de kaaklijn en de kin minder duidelijk zichtbaar worden. Bij zowel mannen als vrouwen wordt een mooie kaaklijn als aantrekkelijk ervaren doordat het je slank maakt en een duidelijk contour geeft aan het gezicht. 

Kaaklijn fillers

De behandeling

Wanneer je meer contour wilt aanbrengen in het gezicht kan je kiezen voor een filler behandeling. Hierdoor krijgt het gezicht meer contouren en een jongere uitstraling. Een subtiele aanpassing kan al een prachtig resultaat opleveren. De kaaklijn behandeling bestaat uit meerdere injecties met een filler in de kaaklijn regio. De hoeveelheid hyaluronzuur die bij deze behandeling wordt gebruikt is per individu verschillend, maar het gemiddelde is ongeveer 2 ml. Direct na injectie van de filler masseert de arts de kaak zodat de filler zich evenredig verdeelt. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Kosten behandeling

Vanaf €300,00

Type fillers

Restylane fillers

Tijd behandeling

20 tot 30 minuten

Hoeveelheid

Gemiddeld 2 ml hyaluronzuur

Effectduur

Effect zichtbaar tot 12 maanden

Voor / Na

Bij dit model hebben wij 2 mililiter Restylane fillers in de kaaklijn gezet. Hierdoor heeft de kaak een strakkere contour, maar ziet het er toch nog natuurlijk uit.

 

“Ik ben super blij met het resultaat, het ziet er super natuurlijk uit. Daarnaast waren de artsen erg fijn en dachten ze erg goed met mij mee.”

Kaaklijn fillers voor/na

Volg onze kliniek op instagram en bekijk onze meest recente behandelingen, tips en adviezen.

Na de behandeling

Het resultaat van een behandeling van de kaaklijn met een filler is direct zichtbaar. In tegenstelling tot een botuline toxine behandeling hoef je dus niet af te wachten totdat het gaat werken. Direct tijdens de behandeling ziet de arts al wat het effect is van de filler, dit maakt dat hij op het moment zelf goed kan bijsturen om de juiste hoeveelheid filler te gebruiken in de juiste zones. Na de behandeling kan er nog wel wat roodheid en zwelling zichtbaar zijn. Dit is een normale reactie van de huid en zakt na 2 tot 3 dagen af.

 

De filler is een gel-achtige vloeistof die bestaat uit hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature voorkomt in het menselijk lichaam, maar afneemt naarmate de leeftijd vordert. Hyaluronzuur stimuleert bindweefselcellen in de huid waardoor het meer volume en contour creëert. Het lichaam breekt hyaluronzuur op een natuurlijke wijze af. Hierdoor zal het effect van de behandeling ongeveer 6 tot 12 maanden aanhouden.

 

Onze artsen streven naar een zo natuurlijk mogelijke uitstraling waarbij de contouren in jouw gezicht duidelijker zichtbaar worden zonder dat je er behandeld uitziet. Samen met jou stellen we een behandelplan samen, afgestemd op jouw wensen. De dokter zal daarbij eerlijke adviezen geven voor het mooiste resultaat.

Veiligheid en risico's

Helemaal risicoloos zijn cosmetische ingrepen nooit. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed inleest en laat informeren door mensen met specialistische kennis. Om de kansen op bijwerkingen of mislukte behandelingen zo klein mogelijk te houden adviseren wij je om:

  • Boek alleen een behandeling bij gecertificeerde klinieken.
  • Zoek een arts die bij je past, naar je luistert en samen met jou een behandelplan opstelt.
  • Check altijd of de arts BIG geregistreerd is.

Veelgestelde vragen

Ja, een filler behandeling van de kaaklijn zorgt voor een afname van de hamsterwangen met een frisser en jonger gezicht als resultaat. Zowel anatomisch als optisch zullen de hamsterwangen minder opvallen. 

Ja, er bestaat een optie om je te laten opereren met als doel om de kaaklijn strakker te maken. Deze operatie wordt een kaaklift of halslift genoemd. Het verschil tussen een fillerbehandeling en een operatie is dat het effect van een filler tijdelijk is en minder ingrijpend is dan een operatie.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling en roodheid. Dit verdwijnt binnen enkele uren. Daarnaast ontstaat er soms een blauwe plek. Deze lossen vaak binnen 2 weken op. In zeer zeldzame gevallen kan er een ontsteking of zelfs weefselschade ontstaan. Een veilige behandeling begint bij een cosmetische arts.

Nee, er is geen speciale nazorg nodig na een filler behandeling. Ook massage van het behandelde gebied is niet noodzakelijk.