Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Huidverbetering

Je huid bestaat uit verschillende stoffen die zorgen voor stevigheid, volume, rekbaarheid en structuur. Deze stoffen zijn onder andere collageen, elastine en hyaluronzuur. Naarmate je ouder wordt neemt de hoeveelheid van deze stoffen langzaam af. Hierdoor trekt de huid minder vocht aan waardoor de huid minder elastisch wordt. Langzamerhand wordt de huid steeds losser en gaat het er dus steeds ouder uit zien. Oneffenheden in de huid zoals littekens en pigmentvlekken zullen meer op gaan vallen en je krijgt minder contour en volume. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze huidveroudering tegen te gaan en de status van de huid te verbeteren.

Huidverbetering
5.0
powered by Google
js_loader

Het verschil tussen PROFHILO® en Restylane® Vital

De skinboosters Profhilo en Restylane Vital bestaan beide uit hyaluronzuur. Beide producten zorgen voor de aanmaak van elastine en collageen en voor hydratatie en glow van de huid. Profhilo bevat een combinatie van hoog- en laagmoleculair hyaluronzuur. Daarnaast is Profhilo door hitte samengebracht waardoor het een zuiver hyaluronzuur product is zonder toevoegingen en zich gemakkelijk onder de huid verspreid. Restylane Vital bevat voornamelijk uit laagmoleculair hyaluronzuur maar is gecrosslinked hyaluronzuur. Hierdoor blijft het product langer aanwezig in de huid wat voor langdurige activatie van elastine en collageen met een langdurige hydratatie van de huid.

Profhilo is een goede behandeling voor hydratatie van de huid en geeft een mooie glow waarbij je snel resultaat ziet maar die minder lang aanhoudt dan de skinbooster Restylane Vital.

 

Profhilo Body

Profhilo Body is een revolutionaire behandeling om natuurlijke huidverslapping van het lichaam tegen te gaan door gebruik te maken van puur hyaluronzuur. Profhilop body kan worden ingezet voor herstel van rimpels, verstrakking en hydratie van de huid in de hals, het decolleté, de handen, de bovenarmen en de buik of knieën. Profhilo richt zich op een algehele anti-aging oplossing van de huid.

Met een Profhilo behandeling kan de huid zichzelf herstellen en geeft glans aan de huid door middel van puur hyaluronzuur. De ideale behandeling om jouw huid een boost te geven!

Met een Vital behandeling kun je fijne lijntjes verzachten, meer glans geven aan je huid, littekens behandelen en huidveroudering uitstellen. De ideale behandeling om jouw huid een langdurige boost te geven.

Een sculptra behandeling vertraagd het ouderdomsproces door middel van poly-L-melkzuur. Het herstelt verloren volume, verzacht diepe rimpels en hydrateert het gehele gezicht.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur vormt de basis voor een volumineuze, strakke huid en soepele gewrichten. Van nature is hyaluronzuur terug te vinden in de bindweefselcellen van de huid en in het kraakbeen. In deze cellen is hyaluronzuur essentieel voor herstel en hydratatie. Daardoor speelt het een belangrijke rol in wondgenezing en verfrissing van de huidlaag. Een belangrijke eigenschap is dat hyaluronzuur vocht aan trekt en dit ook vast houdt, wat nodig is voor hydratatie, herstel en stevigheid van de huid. Wanneer hyaluronzuur afneemt verliest de huid dus zijn vermogen om te herstellen en hydrateren. Hierdoor gaat de huid losser zitten, komen er meer rimpels, littekens en andere oneffenheden. Doordat de hoeveelheid hyaluronzuur afneemt door ouderdom, krijg je dus meer rimpels wanneer je ouder wordt.

Elastine

Net als hyaluronzuur is elastine lichaamseigen. Het is een eiwit die de basis vormt voor het elastisch vermogen van de huid. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de huid zijn oorspronkelijke vorm weer terug krijgt wanneer deze ingedrukt, uitgerekt of vervormd is geweest. Hyaluronzuur stimuleert bindweefselcellen tot de productie van elastine in de fibroblasten van de huid. Wanneer de hyaluronzuur afneemt, zal dus ook de hoeveelheid elastine afnemen.

Collageen

Collageen is een ander eiwit dat van nature voorkomt in de bindweefselcellen van de huid. Het is één van de meest essentiele eiwitten van het menselijk lichaam. Maar liefst één derde van de eiwitten in ons lichaam bestaat uit collageen. Door collageen blijven onze botten, spieren en huid soepel. Dit lijmachtige eiwit is dus erg belangrijk voor de structuur en stevigheid van het lichaam. Net als bij elastine en hyaluronzuur kan het collageen niveau geboost worden door een hyaluronzuur behandeling. Waardoor de huid beter kan hydrateren, herstellen en dus meer volume en contour krijgt. Wat uiteindelijk zorgt voor een jonge en frisse uitstraling!

FAQ

Jazeker. Ten eerste natuurlijk de leeftijd. Echter hebben niet alle leeftijdsgenoten dezelfde kwaliteit huid en zal de ene er ouder uit zien dan de ander. Dit komt door allerlei factoren. Uiteraard heeft je genenpakket wat je van je ouders gekregen hebt een grote invloed, maar er zijn ook externe factoren waar je zelf invloed op hebt. Overmatige blootstelling aan zonlicht, roken en stress zijn factoren die je huid er sneller oud uit laten zien. Ze zorgen voor een snellere vermindering van de hoeveelheid collageen, en hyaluronzuur waardoor de huid minder gehydrateerd wordt en minder stevig en rekbaar wordt. Dit leidt tot hangende wangen en toename van rimpels. Ons advies is daarom om niet teveel in de zon te zitten en niet te roken. Gelukkig leven we in een moderne tijd waarin het mogelijk is om met enkele eenvoudige injecties hyaluronzuur onder de huid te injecteren wat er voor zorgt dat de huid er weer jong en fris uit gaat zien. De effecten zijn verbluffend; een frisse jonge huid zonder dat je er behandeld uitziet.

Voeding speelt een cruciale rol in het behouden van een jeugdige en stralende huid. De voedingskeuzes die je maakt, hebben een merkbare impact op de gezondheid en vitaliteit van je huid. Door te kiezen voor een dieet rijk aan hydraterende voedingsmiddelen zoals groenten en fruit, kun je niet alleen je huid van binnenuit voeden, maar ook de natuurlijke glans versterken. Het beperken van de inname van suikers en bewerkte voedingsmiddelen kan bijdragen aan het verminderen van huidproblemen, zoals acne, en het bevorderen van een heldere en egale teint. Bij BTX Clinincs begrijpen we het belang van een uitgebalanceerde voeding voor een stralende huid en bieden we cosmetische behandelingen aan die complementair zijn aan een gezonde levensstijl.

Door het verlies van collageen verliest je huid stevigheid. Door het verlies van elastine verliest je huid de rekbaarheid. Door het verlies van hyaluronzuur verliest je huid vocht en volume. Huidveroudering wordt veroorzaakt door de afname van deze stofjes. Huidveroudering kenmerkt zich dus door verlies van stevigheid, rekbaarheid en volume. Hierdoor ontstaat overtollig huid waar gemakkelijk rimpels in verschijnen en wat al vrij snel “gaat hangen”. Door hangende, overtollige, rimpelige huid kan iemand er ouder uit gaan zien. 

Jazeker. Streef een gezond leven na, vrij van stress en waarbij je niet teveel in de zon zit en niet rookt. Bovendien is het goed te weten dat een skinbooster en/of een Profhilo behandeling bestaat uit het injecteren van een lichaamseigen stofje hyaluronzuur. Het toedienen van een lichaamseigen stof is in zekere zin ook een natuurlijke remedie, je hebt daar alleen wel een goede arts voor nodig die jou hierbij helpt. 

Ja, je kan een skinbooster of een profhilo behandeling gebruiken om huidveroudering uit te stellen. Vanaf de leeftijd van 30 jaar zal de huid steeds meer tekenen van huidveroudering laten zien, dus vanaf die leeftijd is het een geschikte behandeling.