Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Gummy smile

Als je lacht wordt jouw bovenlip door spieren naar boven getrokken, namelijk door de “musculus levator labialis superior”. Hierdoor zijn jouw tanden zichtbaar als je lacht en krijg je een vrolijke uitstraling. Soms trekken deze spieren de bovenlip zo ver omhoog dat mensen jouw tandvlees kunnen zien. We noemen dit de tandvleeslach of, in het engels, de gummy smile. De gummy smile kan veel impact hebben op jouw lach en daarmee de uitstraling van jouw gezicht.

Gummy smile botox

Waarom een behandeling?

Mensen met een gummy smile kunnen zich soms onzeker voelen door hun lach. Als je hier last van hebt dan kun je dit gelukkig heel goed laten behandelen door enkele gezichtsspieren tijdelijk te laten ontspannen. Hierdoor wordt de bovenlip minder ver naar boven getrokken en krijg je een stralende lach waar je trots op bent. Het mooie aan deze behandeling is dat jouw gezichtsuitdrukking niet verandert terwijl jij je niet meer druk maakt of andere mensen je tandvlees zien.

Gummy smile verminderen

Aan beide kanten van de neusvleugels zetten we een injectie. Vaak is maar één injectie per kant nodig om de spieren te ontspannen. Hierdoor wordt de lip minder ver omhoog getrokken en is het tandvlees minder zichtbaar. Omdat niet iedereen gelijk is, kan het zijn dat er meer prikken nodig zijn voor het mooiste resultaat. 

 

Boek een gratis consult bij ons in de kliniek. Hier stel je samen met de cosmetisch arts een behandelplan op, afhankelijk van jouw wensen. De arts zal deskundige en eerlijke adviezen geven voor het mooiste resultaat.

Kosten behandeling

€85,00

Type botox

Azzalure & Alluzience

Tijd behandeling

20 tot 30 minuten

Hoeveelheid

Halve zone

Effectduur

Effect zichtbaar 3 tot 6 maanden

Het resultaat

De spieren die jouw tandvlees zichtbaar maken zullen ontspannen. Het resultaat is na enkele dagen zichtbaar maar is optimaal na 2 weken. De botox zal gemiddeld 3 maanden zichtbaar blijven alvorens het effect zal afnemen. Bij nieuwe klanten plannen we twee weken na de behandeling een controle afspraak in. Hierbij bekijken we het resultaat en werken we, indien noodzakelijk gratis bij.

Veiligheid en risico's

Helemaal risicoloos zijn cosmetische ingrepen nooit. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed inleest en laat informeren door mensen met specialistische kennis. Om de kansen op bijwerkingen of mislukte behandelingen zo klein mogelijk te houden adviseren wij je om:

  • Boek alleen een behandeling bij gecertificeerde klinieken.
  • Zoek een arts die bij je past, naar je luistert en samen met jou een behandelplan opstelt.
  • Check altijd of de arts BIG geregistreerd is.

Veelgestelde vragen

Men spreekt van een gummy smile wanneer tijdens het lachen je tandvlees zichtbaar wordt. Dit kan mooi behandeld worden met botox.

Nee, helaas valt deze behandeling onder een cosmetische behandeling en is er geen medische noodzaak volgens de verzekeraar.