Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Fronsrimpel

Tussen de ogen en net boven de neus kunnen verticale rimpels ontstaan die extra opvallen wanneer iemand fronst, tegen de zon in te kijkt of wanneer men boos kijkt. Deze fronsrimpels kunnen uit verschillende verticale en horizontale huidlijnen bestaan (Omega frons) en zijn bij de één dieper dan bij de ander. Ze worden veroorzaakt door het samentrekken van meerdere vrij sterke spieren en zijn bij sommigen al goed zichtbaar bij een neutrale gezichtsuitdrukking, bij andere mensen worden de frons lijnen pas zichtbaar bij bepaalde gezichtsuitdrukking

Fronsrimpels botox

De behandeling

Deze zogenoemde glabellaire fronslijnen (fronsrimpel) is vaak de meest opvallende rimpel van het gezicht. Dit komt door zijn locatie midden in het gezicht. Het kan een persoon een onterecht boze of zorgelijke uitstraling geven. Bij een fronsrimpel behandeling met botox worden er minimaal 5 prikjes gezet in het gebied boven de neus. Hierdoor zullen de spieren ontspannen en zal de huid tussen de ogen er rustiger uit komen te zien. Door de behandeling zullen de ogen groter lijken doordat de wenkbrauwen iets hoger komen te staan. Hierdoor krijgt iemand een lievere en vriendelijkere uitstraling.

Kosten behandeling

€130,00

Effectduur

Effect zichtbaar 3 tot 6 maanden

Type botox

Azzalure & Alluzience

Tijd behandeling

20 tot 30 minuten

Hoeveelheid

1 zone

Voor / Na

Onderstaand model had last van voorhoofdrimpels en een diepe frons. Deze frons zorgde dagelijks voor hoofdpijn klachten doordat de spieren constant in spanning stonden. Bij deze behandeling hebben wij Alluzience botox in het voorhoofd en de frons gezet. Hierdoor is de diepe frons verminderd en de hoofdpijnklachten verdwenen.

 

“Ik ben zeer deskundig en bekwaam geholpen door dokter pim en Laurence. Geen hoofdpijn meer door mijn frons en voorhoofd behandeling met botox, zeer tevreden met het eindresultaat.”

Neutrale gezichtsuitdrukking

Fronsrimpel botox neutraal

Frons gezichtsuitdrukking

Fronsrimpel botox fronsstand

Volg onze kliniek op instagram en bekijk onze meest recente behandelingen, tips en adviezen.

Na de behandeling

Botox, ook wel bekend als botuline toxine, is een neurotoxisch eiwit die de spier tijdelijk verlamd. De spieren zullen minder hard samentrekken waardoor de rimpels na de behandeling zachter en minder diep worden. Hierdoor is het een zeer effectieve manier om de fronsrimpel te verminderen.

 

De gemiddelde werkingsduur van botox is drie maanden. Echter is dit een gemiddelde en kan de daadwerkelijke werkingsduur afwijken. Elk lichaam werkt op een andere manier en hierdoor kan het zijn dat de botox sneller of juist langzamer wordt afgebroken. Na de behandeling is het resultaat al binnen enkele dagen zichtbaar en na twee weken is de werking optimaal. Bij nieuwe klanten plannen we twee weken na de behandeling een controle afspraak in. Hierbij bekijken we het resultaat en werken we, indien noodzakelijk, gratis bij. 

 

Kijk wat onze dokters voor jou kunnen doen en boek een gratis consult bij ons in de kliniek. Hier stel je samen met de cosmetisch arts een behandelplan op, gebaseerd op jouw wensen. De arts zal deskundige en eerlijke adviezen geven voor het mooiste resultaat.

Veiligheid en risico's

Helemaal risicoloos zijn cosmetische ingrepen nooit. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed inleest en laat informeren door mensen met specialistische kennis. Om de kansen op bijwerkingen of mislukte behandelingen zo klein mogelijk te houden adviseren wij je om:

  • Boek alleen een behandeling bij gecertificeerde klinieken.
  • Zoek een arts die bij je past, naar je luistert en samen met jou een behandelplan opstelt.
  • Check altijd of de arts BIG geregistreerd is.

Veelgestelde vragen

Gemiddeld werkt botox drie maanden in de spier. Het gewenste effect kan tot maximaal zes maanden worden ervaren. 

Mensen die regelmatig fronsen, bewust of onbewust kunnen door een verhoogde spierspanning hoofdpijn ervaren. De fronsrimpel is echter geen voorspellende factor in het ontstaan van hoofdpijn. Als je regelmatig hoofdpijn hebt en een fronsrimpel kan botox mogelijk wel je hoofdpijn verminderen.

De fronsrimpel kun je moeilijk voorkomen. Deze ontstaat door bewuste en onbewuste beweging van je gezichtsspieren, je mimiek. Regelmatig een zonnebril dragen kan het turen verminderen wat één van de oorzaken is van een fronsrimpel. Verder is het mogelijk om met botox de fronsrimpel te verzachten en de huid te laten herstellen.