Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google

Fillers

Fillers bestaan uit hyaluronzuur, een onderdeel dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Het geeft volume en zorgt voor stimulatie van bindweefselcellen in de huid. Deze bindweefselcellen produceren vervolgens elastine en collageen wat voor stevigheid en flexibiliteit van de huid zorgt. Wanneer men ouder wordt neemt zakt het hyaluronzuur in de huid waardoor de hoeveelheid elastine en collageen ook afnemen. Dit zorgt voor volume verlies en dus ook voor meer rimpels. Een filler behandeling kan het volume direct herstellen en draagt bij aan natuurlijk aanmaak van collageen in de huid. 

Fillers
5.0
powered by Google
js_loader

Het verschil tussen PROFHILO® en Restylane® Vital

Hoewel zowel Profhilo als Restylane Vital hyaluronzuur bevatten, heeft Profhilo een hogere concentratie van hyaluronzuur. Bovendien bevat Profhilo een combinatie van hoog- en laagmoleculair hyaluronzuur. Restylane Vital bevat voornamelijk uit laagmoleculair hyaluronzuur maar is crosslinked hyaluronzuur en zorgt daardoor voor een langdurige hydratatie. Deze verschillen in samenstelling kunnen resulteren in verschillende effecten op de huid. Daarnaast heeft Profhilo een meer liftend effect dan de Restylane Vital.

 

Ontdek Profhilo Body, een revolutionaire behandeling om natuurlijke huidverslapping tegen te gaan. Deze methode is niet alleen gericht op het verminderen van rimpels en lijntjes in het gezicht, maar richt zich ook op het lichaam voor een algehele anti-aging oplossing.

Meest geboekt filler behandelingen

Met een liquid facelift behandeling pak je het volumeverlies in het gehele gezicht aan. Hiervoor gebruiken wij filler, skinbooster en botox.

Door volumeverlies worden lippen dunner en verandert de vorm. Een filler behandeling zorgt voor meer volume in je lippen, waardoor je je volumeverlies kan compenseren.

Naarmate je ouder wordt, gaan je wangen meer hangen waardoor de kaaklijn minder duidelijk zichtbaar wordt. Een strakke kaaklijn geeft je een jonge uitstraling en geeft je een slanke look.

Overige Filler behandelingen

Het jukbeen zorgt voor een mooie contour van je gezicht. Met een filler kun je deze contour versterken. Het resultaat is een versterking van contour en volume. Voor een frissere blik.

De neuslippenplooi zijn de lijntjes die van de neus naar de mondhoek lopen. Deze lijnen kunnen worden verzacht met een filler behandeling.   

 

De lijnen tussen de mondhoeken en de kin zijn de zogenoemde marionetlijnen. Door deze regio op te vullen met filler nemen deze marionetlijnen af. 

Waar worden fillers voor gebruikt?

In de cosmetische wereld worden fillers vaak gebruikt om rimpels in het gezicht te verminderen, volume te herstellen of contouren in het gezicht aan te brengen. Daarbij kunnen sommige fillers ook bijdragen aan een verbeterde huidkwaliteit doordat het bindweefsel stimuleert. De meest voorkomende regio’s bij een filler behandeling voor het behandelen van volume verlies zitten in het gezicht.  

 

Het effect van hyaluronzuur fillers is tijdelijk en duurt gemiddeld 9 tot 18 maanden, waarna de hyaluronzuur filler is afgebroken door het lichaam. Om het gewenste resultaat te behouden zijn dus herhaalde behandelingen nodig. Daarnaast is het is belangrijk op te merken dat een filler een geneesmiddel is en moet worden toegediend door een gekwalificeerde arts of een bevoegde medische professional. Het gebruik van fillers brengt enige risico’s met zich mee, zoals mogelijke bijwerkingen en complicaties, dus het is essentieel om het door een professional te laten uitvoeren.

 

Wanneer je geïnteresseerd bent in een cosmetische behandeling raden wij je aan om eerst een consultatie in te plannen met een arts die hierin gespecialiseerd is. Deze arts kan bepalen of een filler behandeling geschikt is voor jou. Let hierbij op dat de arts kritisch is op het te behalen resultaat, met een zo natuurlijk mogelijk resultaat in gedachten. Tevens is een consultatie wenselijk om eventuele vragen of zorgen te bespreken.

Waar moet je aan denken voordat je aan fillers begint?

  • Het effect van een hyaluronzuur filter is tijdelijk. Dit komt omdat het lichaam hyaluronzuur fillers van nature afbreekt. Om te genieten van een langdurig effect is het verstand om na een bepaalde tijd een extra behandeling te ondergaan. De duur van het effect is wisselend per persoon en hangt af van hoe snel de filter wordt afgebroken.
  • Herhaalde behandelingen zijn meestal nodig om de resultaten te behouden.
  • Hyaluronzuur fillers zijn een geneesmiddel en moeten worden toegediend door een gekwalificeerde arts.
  • Het gebruik van fillers brengt enige risico’s met zich mee, zoals mogelijke bijwerkingen en complicaties, dus het is essentieel om het door een BIG geregistreerde professional te laten uitvoeren.

Het is verstandig om alvorens de behandeling een consultatie te hebben met de arts om te bepalen of fillers geschikt is voor jou en om eventuele vragen of zorgen te bespreken.

Cosmetisch of therapeutisch?

Fillers worden gezien als een cosmetische behandeling en worden niet vergoed door de verzekeraar. Wat men soms echter vergeet is dat het uiterlijk en hoe iemand zich daarbij voelt natuurlijk erg belangrijk is. Wanneer iemand onzeker is over een uiterlijk kenmerk kan een filler behandeling helpen om iemands onzekerheid te verminderen. En juist dat is het mooie aan ons vak. Wij bij BTX Clinics dragen er graag aan bij dat jij je op je best voelt. Look good, feel better!

Let op! Een cosmetische behandeling kan lelijk uitpakken. Een geslaagde behandeling begint bij een goede voorbereiding en een goede arts.

FAQ

Veel mensen vinden het spannend om hun gezicht te laten behandelen uit angst voor bijwerkingen of onvoorziene verrassingen. Het is goed te weten dat een behandeling met fillers zeer weinig risico’s kent en dat veel voorkomende bijwerkingen gelukkig van korte duur zijn en vanzelf weer verdwijnen. Direct na de behandeling kan roodheid (erytheem) of zwelling (oedeem) voorkomen. Dit trekt vaak binnen enkele uren weg. Soms ontstaat er een kleine blauwe plek (hematoom). Dit trekt binnen enkele dagen tot twee weken weg. Zeer zeldzame bijwerkingen zijn allergische reacties en infecties, welke goed te behandelen zijn. Ook zeer zeldzaam is het ontstaan van een klein bobbeltje (granuloom), wat kan worden weggemasseerd of kan worden opgelost met een injectie met een speciaal eiwit.

Tijdens de behandeling kun je ongemak ervaren. De meeste mensen vinden het achteraf minder pijnlijk dan ze vooraf hadden verwacht. Om het ongemak zo veel mogelijk te beperken zit er een verdovend middel in de filler (lidocaïne). Sommige regio’s, zoals je lippen, worden extra voorbehandeld met verdovende crème om ongemak te verlichten. Na de behandeling kan het gezicht enkele uren tot soms een dag een beetje beurs aanvoelen. 

Er zijn tijdelijke fillers en permanente fillers. Permanente fillers zijn verboden in Nederland. Wij werken daarom uitsluitend met tijdelijke fillers, de zogenoemde hyaluronzuur fillers. Dit is een lichaamseigen stofje en zorgt daar waar het geinjecteerd wordt, voor herstel van volume en contouren. Heel langzaam worden deze hyaluronzuur fillers door een lichaamseigen enzym (hyaluronidase) afgebroken waardoor de filler uiteindelijk uit je lichaam verdwijnt. Dit maakt het een tijdelijke filler. Verschillende producenten leveren deze hyaluronzuur fillers, zo kent iedereen wel een paar merken. Wij werken met hyaluronzuur fillers van het merk Restylane, welke wereldwijd het meest diverse aanbod heeft van fillers. Dit is een A-merk met al meer dan 26 jaar hoge patiënttevredenheid en meer dan 55 miljoen behandelingen wereldwijd. Voor de verschillende regio’s heeft Restylane, ieder een individuele filler ontwikkeld, zodat wij op maat gemaakte looks met precisie kunnen creëren.

Een mooi resultaat valt of staat bij een goede arts en uiteraard ook bij goede producten. Iedere regio in het gezicht heeft zijn eigen behoefte wat betreft volume of contour. Bij het vullen van de lippen kiezen wij daarom voor een filler met flexibele structuur. Hierdoor worden de lippen voller op een mooie en natuurlijke manier en voelen ze zacht aan. Er zijn ook fillers met een meer liftend vermogen en met juist een stevige structuur zodat deze contouren kunnen verduidelijken, zoals bij de kaaklijn en kin. Voor het mooiste resultaat maken wij daarom gebruik van A-merk producten die speciaal voor specifieke regio’s zijn ontwikkeld. 

Tijdens de behandeling kan je ongemak ervaren. Om het ongemak zo veel mogelijk te beperken zit er een verdovend middel in de filler (lidocaïne). Daarnaast is er de mogelijkheid om bij een lip filler eerst een verdovende crème (Emla) te gebruiken vooraf aan de behandeling. Uw behandelaar zal deze verdovende crème vooraf aan de behandeling aanbrengen.

Wij adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling niet intensief te sporten. Dit is omdat we de geïnjecteerde hyaluronzuur op de juiste plek willen behouden en omdat je de kans op bijwerkingen hierdoor vermindert.

Nee. Tijdens de zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft is een filler behandeling niet toegestaan. Er is namelijk geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van behandelingen met fillers op het kind tijdens zwangerschap en borstvoeding. 

Een nazorgcrème is niet noodzakelijk na de behandeling. Wil je toch een creme gebruiken. Gebruik dan een neutrale dag of nachtcrème. 

De risico’s van een behandeling van fillers bestaan uit bijwerkingen en complicaties. De meeste bijwerkingen zijn mild en verdwijnen gelukkig weer vanzelf binnen afzienbare tijd. Veel voorkomende bijwerkingen zijn, roodheid (erytheem) of zwelling (oedeem) wat binnen enkele uren weer is verdwenen. Ook kan er een kleine blauwe plek (hematoom) ontstaan, wat doorgaans binnen enkele dagen tot twee weken wegtrekt. Complicaties na een filler behandeling zijn gelukkig zeer zeldzaam. Denk hierbij aan een infectie, wat zich uit in roodheid, zwelling en pijn na de behandeling. Neem dan contact op met jouw behandelend arts. Een zeer zeldzame complicatie is het ontstaan van weefselschade door een filler behandeling door het afdrukken/afsluiten van een bloedvat. Een afsluiting van een bloedvat door hyaluronzuur kan gelukkig goed worden behandeld door een injectie met hyaluronase in datzelfde gebied, waardoor de filler verdwijnt en het bloedvat weer geopend wordt. Om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden adviseren we jou om je te laten behandelen door een cosmetisch arts.

Fillers hebben geen invloed op de beweging van de spieren. Wij streven naar een natuurlijk resultaat zonder dat je er behandeld uitziet. De mimiek van je gezicht blijft intact en je kan je gezicht bewegen zoals je dat gewend bent. Het enige verschil is dat bepaalde regio’s meer volume hebben en dat de contouren van je gezicht meer opvallen. Een filler behandeling geeft daarom een frisse en jonge look zonder dat je hoeft in te leveren op beweging en mimiek. Look good, feel better!