Gratis & vrijblijvend consult

5.0 Powered by Google


Botox

Botox, ook wel bekend als Botuline toxine, is een neurotoxisch eiwit dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Het kan worden gebruikt voor therapeutische en cosmetische doeleinden. Botox werkt door de overdracht van zenuwsignalen naar spieren te blokkeren waardoor het tijdelijk de spieractiviteit vermindert of stillegt. Hierdoor kunnen rimpels die worden veroorzaakt door samengetrokken spieren tijdelijk worden vermindert. Daarnaast kan het ook succesvol zijn tegen zweten en hoofdpijn.

botox
5.0
powered by Google
js_loader

Wij gebruiken enkel A-merken botox.

Wij gebruiken Azzalure en Alluzience Botuline toxine type-A die geproduceerd wordt door Galderma. Door enkel producten van Galderma te gebruiken kunnen wij kwailteit en resultaat waarborgen. Hierbij streven wij altijd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

 

Azzalure is al jarenlang op de markt en is bewezen effectief en veilig. Daarnaast heeft het de volgende voordelen:

 • Zichtbaar effect na 2 tot 6 dagen. Het effect is optimaal na 14 dagen.
 • Langdurig effect van gemiddeld 3 tot maximaal 5 maanden met één behandeling
 • Dierproefvrij sinds 2018!

Alluzience is de eerste botox zonder dierlijke of menselijke eiwitten waardoor we Alluzience dus vegan mogen noemen. Daarnaast zijn er nog enkele andere voordelen:

 • Snel resultaat. Het eerste effect kan al na 24 uur worden gezien en is na veertien dagen optimaal.
 • Het eindresultaat houdt gemiddeld 3 maanden aan tot maximaal 6 maanden
 • Een constante sterkte doordat Alluzience al in de fabriek is opgelost krijgt u altijd de juiste dosering botox. Dit in tegenstelling tot andere botox merken waarbij de arts de oplossing bepaald. Hierdoor worden er minder dosering fouten gemaakt.
 • Alluzience heeft als actief ingrediënt Botuline toxine type-A (BoNT-A). Deze veilige en goedgekeurde stof (goedgekeurd in de EU en in de VS) wordt al jaren in de medische en cosmetische wereld gebruikt om rimpels en lijnen in het gezicht effectief aan te pakken. 

Meest geboekte botox behandelingen

Bij een fronsrimpel behandeling worden de spieren tussen de wenkbrauwen tijdelijk stil gelegd zodat de frons zal afnemen.

Door botox worden de spieren naast de ogen tijdelijk verslapt waardoor de kraaienpootjes worden verzacht.

Bij de lipflip behandeling spuiten wij botox in de spier boven de mond waardoor deze minder hard werkt en de bovenlip meer naar buiten zal krullen.

Botox behandeligen voor het gezicht

Door de spier die de wenkbrauw naar beneden trekt te injecteren met botox komt een laag hangende wenkbrauw hoger op het voorhoofd te staan.

Verminder de horizontale rimpels op het voorhoofd door een behandeling met botox.

Bij een marionetlijnen behandeling gebruiken wij botox om de mondhoeken te liften.

Bij een botox behandeling tegen bunny lines spuiten wij botox in de spieren naast de neus waardoor de neusrimpels aan de zijkanten van de neus zullen verzachten.

Kin

Met een botox behandeling in de kin spier verdwijnen de kinplooien en kinputjes. Wanneer de mond gesloten is zal de kin dan niet meer pruilen.

Door botox te injecteren in de spieren van de bovenlip komt de bovenlip minder ver omhoog. Wat zorgt voor een lach met minder tandvlees

Overige botox behandelingen

Bij een behandeling wordt er botox gespoten in de kaakspieren waardoor jij minder zal tandenknarsen.

Door een behandeling met botox vermindert de spierspanning, waardoor de pijnklachten kunnen afnemen. 

Door een behandelingen met botox kunnen de zweetklieren worden stilgelegd zodat deze minder zweten.

Hoe werkt Vegan botox

Bij ons in de kliniek is het mogelijk om te kiezen voor vegan botox. De werkzame stof van deze botox is net zoals bij alle andere soorten, Botuline toxine. Vegan botox gebruikt precies dezelfde benadering in het productieproces als de traditionele variant, maar met één belangrijk verschil: Alle stappen in het productieproces voldoen aan de veganistische standaarden, van het verkrijgen van ingrediënten tot aan het testen. Dit betekend synthetische en plantaardige alternatieven en geen dierproeven. Het is dus dierproefvrij en maakt geen gebruik van dierlijke eiwitten terwijl bij traditionele botox wel gebruik wordt gemaakt van dierproeven en dierlijke eiwitten. 


Op dit moment is er maar één type die voldoet aan de veganistische principes, namelijk AlluzienceAlluzience werd in 2022 geïntroduceerd op de Europese markt en is dus relatief nieuw. Alluzience is een Galderma product en het nieuwe broertje van de bewezen, niet vegan, Azzalure, die al jaren effectief wordt gebruikt door veel verschillende klinieken. 


Waar traditionele botox een bewezen effectieve manier is om rimpels te bestrijden, staat vegan botox nog in de kinderschoenen. Klinische studies tonen aan dat het sneller werkt en zelfs een langere effectsduur heeft. Dit komt doordat het de enige variant is die in de fabriek wordt gedoseerd. Hierdoor worden er minder doseringsfouten gemaakt dan bij de andere typen. Onze eigen ervaring is dat het inderdaad sneller werkzaam is, maar dat de effectsduur echter vergelijkbaar is met die van de traditionele varianten.

Waar wordt botox voor gebruikt?

In de cosmetische wereld wordt botox vaak gebruikt om rimpels en fijne lijntjes in het gezicht te verminderen. Het wordt met name gebruikt voor het behandelen van dynamische rimpels die ontstaan door herhaalde spierbewegingen, zoals fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Door het injecteren van kleine hoeveelheden botox in specifieke spieren kunnen de spieren tijdelijk worden ontspannen waardoor de rimpels verzachten of verdwijnen. Het effect van botox is meestal tijdelijk en duurt gemiddeld 3 tot maximaal 6 maanden, waarna de spieractiviteit geleidelijk herstelt. Hierdoor zijn herhaalde behandelingen nodig om de gewenste resultaten te behouden.

 

Het is belangrijk op te merken dat botox een geneesmiddel is en moet worden toegediend door een gekwalificeerde arts of een bevoegde medische professional. Het gebruik van botox brengt enige risico’s met zich mee, zoals mogelijke bijwerkingen en complicaties. Het is dus essentieel om de behandeling door een specialist uit te laten uitvoeren. Het is verstandig om voor de behandeling een consultatie in te plannen met een ervaren arts om eventuele vragen of zorgen te bespreken.

Cosmetisch of therapeutisch?

Botox kan voor zowel cosmetische als therapeutische doeleinden worden gebruikt, maar veelal kruizen deze twee elkaar. Bijvoorbeeld overmatig zweten, dat kan worden behandeld met botox injecties. Dit kan als een cosmetische maar ook als een medische behandeling worden gezien. Door deze cosmetische ingreep heeft iemand na de behandeling minder last van overmatig zweten en zit deze persoon dus lekkerder in zijn vel, wat dus ook een therapeutische uitwerking heeft.

Wij streven ernaar dat mensen na een botox behandeling bij BTX Clinics blijer zijn dan alvorens de behandeling. Hierom werken wij gratis bij, mocht tijdens de controle blijken dat de behandeling niet geslaagd is.

Waar moet je aan denken voordat je botox gebruikt?

 • Het effect van botox is meestal tijdelijk en duurt gemiddeld 3 tot maximaal 6 maanden, waarna de spieractiviteit geleidelijk herstelt.
 • Herhaalde behandelingen zijn meestal nodig om de resultaten te behouden.
 • Botox is een geneesmiddel en moet worden toegediend door een gekwalificeerde arts.
 • Het gebruik van botox brengt enige risico’s met zich mee, zoals mogelijke bijwerkingen en complicaties. Het is dus essentieel om het door een BIG geregistreerde professional te laten uitvoeren.

Het is verstandig om alvorens de behandeling een consultatie te hebben met de arts om te bepalen of botox geschikt is voor jou en om eventuele vragen of zorgen te bespreken.

De risico's van een behandeling

 • Roodheid, milde zwelling of een kleine blauwe plek ter plaatse van de injectie.
 • Lokale huid ontsteking.
 • De naastliggende spier wordt tijdelijk verslapt door de botox.

Let op! Een cosmetische behandeling kan lelijk uitpakken. Een geslaagde behandeling begint bij een goede voorbereiding en een goede arts.

FAQ

Direct na de behandeling kan roodheid of zwelling voorkomen. Dit trekt vaak binnen enkele uren weg. Soms ontstaat er een kleine blauwe plek bij de injectieplaats. Dit verdwijnt vaak binnen enkele dagen tot twee weken. Bijwerkingen zijn vaak mild en van korte duur. 

Gelukkig zitten er weinig risico’s aan een Botuline toxine A behandeling. Soms kan een spier te veel verslapt worden of worden omliggende spieren ook onbedoeld verzwakt. Hierdoor kan bijvoorbeeld asymmetrie optreden. Dit is gelukkig slechts een tijdelijke bijwerking. Daarnaast legt uw behandelend cosmetisch arts, alvorens de ingreep, per regio de bijbehorende risico’s uit.

Het wordt afgeraden om 24 uur vóór je behandeling tot 12 uur ná je behandeling alcohol te drinken. Dit, om de kans zo klein mogelijk te maken dat de botuline toxine zich verspreid in de regio en daardoor onbedoeld een omliggende spier verzwakt wordt. 

Wij adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling niet te sporten of naar de sauna te gaan. Botuline toxine A heeft tijd nodig om opgenomen te worden door de gehele spier. De toename van doorbloeding door het behandelde gebied kan het effect van de Botuline toxine A beïnvloeden.

Wij adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling niet volledig in de zon te zitten met het behandelde gebied of onder de zonnebank te gaan. 

Wij adviseren om de eerste 12 uur geen make-up te dragen na de behandeling. Ten eerste kun je de Botuline toxine A verspreiden bij het wrijven en zitten er bacteriën op jouw make-up die voor een ontsteking kunnen zorgen bij de injectieplaats.

Nee, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven mogen geen behandeling ondergaan. Er is namelijk geen onderzoek verricht bij zwangere vrouwen naar het effect van botox op de ongeboren baby of de overgang in borstvoeding.

Bij botox wordt de spier tijdelijk verslapt. Hierdoor kunnen er tijdelijk geen dynamische lijnen ontstaan in de huid waardoor deze de tijd krijgt om te herstellen. Zo worden de rimpels minder diep en scherp. Het resultaat zie je pas na enkele weken tot maanden.


Bij fillers wordt er hyaluronzuur in of onder de huid geïnjecteerd om verloren volume te herstellen of meer volume aan te brengen in de huid. Het effect is direct zichtbaar. Fillers worden net zoals botox afgebroken door het lichaam.

Hoe gevoelig een botox-injectie is hangt af van de locatie. De meeste mensen ervaren het niet als pijn maar als onprettig.